9 Nisan 2012

Hayatta ölüm diye bir şey var diyorum ya..

Bu gün herkes hayata bir başka başladı. Hepimiz bir başka başladık. Ama bazılarımız biraz daha şansız..
Ölüm, oyun gibi bir şey. Herkeste ki etkisi bir başka. Benim kimsem ölmedi. Yakınım olan kimseyi kaybetmedim. Bilmem nasıl bir can acısıdır. Sadece düşünürüm. Biraz da hissederim. Öyle yorgunluk var ki üzerimde. Cenaze evi kimseye iyi gelmezde beni daha bir beter ediyor. Kendi başıma gelse diyerek çıldırıyorum. Kardeşim dediğim adamın babası bugün vefat etti. Daha dün maç için ayakkabı falan getirmişlerdi. Dün yaşarken bugün öyle bir adam olmuyor. Nasıl boş bir hayat. Kime ne zaman geleceği belli olmuyor azrailin. Dün gülüp eğleniyorsun adamla. Ertesi gün sana öldü diyorlar. Şaka gibi.. Öldü!
Sonra diyorlar ki sana güçlü olacaksın. Annen için.. Ablan için.. Abin için.. Ya ben diye haykırmak istemez mi insan? Ben sürüneyim de onlar benim için güçlü olsunlar demek istemez mi canın. Ölenle ölünmüyor var bir de. Fiziksel olarak ölünmüyor da. Ya ruh.. Yaşayan ölü tamlaması buraya cuk oturur işte. İnsan teselli edemiyor ki. Bugün bir adam şey dedi. '' Sözün bittiği yer burası bundan sonra bir şey denmez sarılıp ağlayacaksın'' dedi. Nasıl taktir ettiğimi anlatamam. Öyle ne diyeceksin ki. Adamın babası, kardeşi, annesi bir şeyi ölüyor. Bırakın da yıksın ortalığı. Acısını yaşasın. Dibine kadar yaşasın. İllaki hayat devam edecek. Ama yok şöyle yap, yok şöyle yapma...
Sonra niye kafayı yiyor bu insanlar. Acıyı biriktirdikçe ne olacak. İnsanız sonuçta. Sevgilimiz terk etti diye aylarca yas tutan bizler. Anasını babasını kaybetmiş insanlara '' Üzülme, ağlama'' diyoruz. Nereye ağlamasın.. Bozmıcam ağzımı. Ama affedersin de amınakoyum sen sevgilin için o kadar yırtın. Sonra üzülme de. Kendimden tiksiniyorum. Adamlar neler yaşıyor. Ben hala aşka yazı yazayım. Ve gene kendimi sikeyim ki. Bugün sevdiğim adam bir kez olsun mesaj atıp halimi sormadı diye çıldırdım. Ama insan evladı işte. Böyleyiz abi böyleyiz. Ölüm var ya hayatta gerisi boş.
Ertelediğimiz her şey bir gün canımızı yakar. Yazdıkça saçmalıyorum. Ama elimde değil ne diyeyim ne yapayım şaşırdım.
Bazılarımız gerçekten şansız...

4 yorum:

  1. sadece tek bir olay olur, 15 saniyelik bir olay... taş taş üstünde kalmaz ve bir bakmışsın etrafında ölüm melekleri sevdiklerini teker teker alıyor.

    allah beterinden saklasın demek lazım bazende...

    YanıtlaSil
  2. Allah beterinden saklasın..

    YanıtlaSil